vineri, 5 august 2011

EL & EA

Traim intr-o lume cu preconceptii unde totul este impartit in masculin si feminin, unde unele lucruri sunt pentru barbati iar altele pentru femei. 

Gandim ca exista meserii pentru femei si meserii pentru barbati, locuri pentru femei si locuri pentru barbati, unele indatoriri pentru ei si alte indatoriri pentru ele. La acest capitol, tind sa dau dreptate chinezilor, care nu inteleg cum putem pune noi genuri la substantive. De exemplu, substantivul masa il consideram a fi la genul feminin. De ce? Ce ne face sa credem ca masa chiar e la feminin ci nu la genul masculin? Cum stabilim noi ce e pentru unii si ce e pentru altii? sau ca barbatii nu au voie sa faca x sau y. 

Toti gandesc ca barbatii nu plang, barbatii nu iubesc, nu simt, nu se epileaza, nu se penseaza. Ce ne face sa credem ca barbatul nu are vie sa fie sensibil? Sa aiba grija de el? Asa cum femeia are dreptul la a se ingriji si a fi frumoasa asa si barbatii au acest drept. Nu exagerat,ce-i drept,atat la barbati cat si la femei (desi ele nu recunosc acest lucru) exagerarea da in penibil si urat. Sunt de altfel culori pentru barbati si culori pentru femei, iar cei mai multi fac greseala sa imbrace culori care nu ii reprezinta si care nu ii evidentiaza deloc. De ce? Pentru ca respectiva culoare care l-ar fi facut sa arate bine - e de fete! Gresit! Fiecare e liber sa se exprime cum vrea, si are dreptul la a fi EL fara a-i fi teama de barfele celor din jur.

 Lumea modei incearca din rasputeri sa desfinteze aceste bariere, dar nu e de ajuns, deoarece omul de rand crede ca moda este numai persoanele cu bani, ca a fi la moda este un lux. Tendinta o dam tot noi, si moda nu inseamna lux ci inseamna bun gust! 

In concluzie cred ca fiecare e liber sa fie cum vrea, indiferent de ceea ce se zice in jurul lui sau se crede. Fiecare are dreptul sa fie EL sau EA - Nu exista lucruri pentru barbati sau pentru femei, nu exista sentimente pentru barbati sau femei, obiceiuri pentru unii si obiceiuri pentru ceilalti - existam numai noi si modul in care  percepem  acel lucru, acea actiune, acel obiect. Modul in care  percepem noi - tot...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu