vineri, 24 decembrie 2010

The vanished Christmas

Nu stiu sigur ce inseamna pentru voi Craciunul. Sarbatorile de iarna.Pentru mine Craciunul inseamna casa, liniste,pace,iubire. Craciunul este acel moment in care dupa un an intreg de truda ne intoarcem fiecare acasa, si ne adunam cu totii in jurul bradului. E perioada cand cu emotie asteptam primul fulg de nea in surdina colindului, seara asteptarii cadoului, fara a conta, insa, cat de mare este, sau mic, sau valoarea acestuia. Valoarea sa sentimentala fiind tot ce conteaza.

Observ cu tristete cum cu trecerea anilor Craciunul nu a devenit altceva decat o afacere de miliarde de euro, niste imagini seci la avatare, niste colinde care mai de care mai banale. Craciunul a devenit momentul unui meniu mai bun pe masa fiecaruia. Oamenii cred ca sarbatoarea Craciunului este o perioada de cheltuileli mari, preferand astfel sa renunte treptat la ea si traditiile ei tocmai pentru a scapa de cheltuieli. Craciunul nu cred ca reprezinta cat de mic sau mare e cadoul primit ci cine iti trimite acest cadou. Ar trebui sa putem primi si o bomboana de craciun si sa fim cei mai fericiti oameni atata timp cat este primit de la cine ne dorim. Din lipsa banilor preferam sa le spunem copiilor nostrii ca Mos Craciun nu exista stricandu-le astfel visul, copialria. Mos Craciun, chiar daca nu exista, el face parte din copilaria noastra. De ce nu sunt copii lasati sa isi dea singuri seama daca exista sau nu, si sa ii lasam sa creada in Craciun?

Craciunul nu ar trebui sa fie singura perioada din an in care ar trebui sa fim mai buni si sa facem cadouri. Aceasta perioada trebuie sa se deosebeasca,ce-i drept, de celelalte insa buni ar trebui sa fim mereu si cadouri sa facem mai des. Repet. Nu valoarea materiala a cadoului conteaza ci cea sentimentala.

Daca ne-am gandi la Craciun ca la un timp in familie, un timp de relaxare, in care ne impacam cu cei cu care suntem certati, un timp in care totul ar trebui sa fie linistit in jurul nostru, poate am vedea in Craciun si altceva decat cadouri, sampanie, si tort. Sarmale si porc cat incape.

E trist sa vezi cum oamenii in loce sa se aseze la casele lor, sa petreaca timpul cu familia, stau si umplu supermarketurile si misuna in cautarea nu a cadourilor cat a mancarii.

Nu pot incheia decat cu un sfat: Haidem sa ne gandim putin si la cei din jur, si sa facem din acest Craciun unul de familie. Haideti cu ocazia acestui Craciun sa readucem sarbatoarea in casele noastre si sa ii facem fericiti pe cei din jurul nostru, mai ales pe copii.

Va doresc un Craciun fericit si plin de speranta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu