marți, 29 martie 2011

O.Ma.Ga

Nu voi vorbi despre Inna in acest articol, ci consider ca sintagma de mai sus este deja globalizata, astfel o voi folosi ca vaiet, ca oftat. Poate par cam plangacios. Nu! Sunt numai putin prea contra a ceea ce este in jurul meu. Contra tuturor lucrurilor negandite, oamenilor tampiti, a nonsensurilor de care avem parte zilnic in aceasta ...jung...scuze, tara!
Voi ramane tot la obiectul facultate, (ne)invatamant,etc. Vi s-a intamplat sa fiti prezenti la un curs de limba engleza, sa stiti perfect limba respectiva, si totusi sa nu intelegeti ce vorbeste profesorul? Mie da! 
Cum va spuneam, astazi, o oarecare duduie, a incercat sa ne predea,chipurile, niste prostioare pe care si ea le-a invatat de la alte dudui in urma cu enshpe ani. Aceasta duduie, nu numai ca nu stie notiuni de baza ale gramaticii romanesti, dar le mai si imprastie cu mare convingere ca fiind, chipurile, adevaruri general valabile! Pentru ea ("intr-un luminis")luminis este la nominativ, masculin. O.Ma.Ga! A doua mare porcarie pe care o face este sa aplice teoria stilisticii engleze pe poezii in romana, astfel analiza poeziei in romana o facem in engleza. Oare englezii chiar nu au scris poezii? Sa nu mai zic faptul ca o poezie foarte banala ca "Poteca"(St.A.Doinas) o considera capodopera nationala! What? Luceafarul sau Epigonii ce sunt? Poezii de adormit copii. 
Stateam la curs, band al meu dulce chococino am incercat sa inteleg macar o idee din tot ceea ce spunea stimata duduie! Nu am reusit! Astfel privirea mi-a zburat pe geam, si m-am gandit oare de ce facem noi toate aceste materii? Ca sa fim profesori buni! What? Cu liceenta nu putem preda decat la 5-8, deci stilistica, lexicologia, literatura nu isi au rostul prea mult! Noi invatam Shakespeare pentru a putea sa le citim pushtilor Charlie and the chocolate factory! Nu ar fi mai normal sa ne specializam pe generalitati gen gramatica si vocabular...si sa lasam celelalte materii pentru specializarile de master? Nu asa ar fi corect? Nu fata de aia mici, ci fata de creierele noastre, de care se abuzeaza pana la nesimtire. Sper sa se schimbe situatia, altfel, copilul meu va fi cu siguranta unul din exemplarele care nu vor frecventa nicio institutie de invatamant, obtand pentru o educatie home-schooling! 
In concluzie nu ne ramane decat sa spunem O.Ma.Ga despre ceea ce ne inconjoara, si sa incepem sa schimbam cate ceva.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu