miercuri, 28 septembrie 2011

Tru' storry

Mergeam intr-o dupamiaza de vara prin campusul de la Cambridge cand am vazut urmatorul mesaj scris pe o tablita in vitrina unui magazin "The more I study-the more I know, the more I know- the more I forget, the more I forget - the less I know- so why study? " Da, in campus la Cambridge scria asta. Am ramas uimit, si placut surprins. In seara aceasta, vorbind cu un prieten, si-a adus aminte ca imi promisese ca imi trimite o povestire.de fapt este o intamplare - reala- si m-am gandit ca as putea sa o impartasesc si cu voi. Nu de alta dar e prea adevarata si m-a facut sa ma gandesc mai bine la ... mine si la ceea ce vreau sa fac in continuare (A nu se interpreta!) 


Lawrence Ellison,  presedintele Oracle a tinut urmatorul discurs studentilor care au terminat  facultatea Yale. N-a putut sa-si termine discursul deoarece a fost dat jos de  pe scena. Daca ma uit la voi nu vad nici un viitor fericit, nu vad nici  un director proeminent. Acuma sigur sunteti bulversati. Asta e normal.  Totusi, va puteti intreba, cum vin eu Larry Ellison, care n-am terminat  facultatea ca sa va judec pe voi, studentii celei mai renumite facultati?  Stati sa va explic.
> >Deoarece eu, Lawrence Ellison, al 2-lea cel mai  bogat om a planetei, am cazut la facultate si voi nu. Deoarece Bill Gates,  cel mai bogat om al planetei a cazut la facultate si voi nu. Deoarece Paul  Allen, al 3-lea cel mai bogat om al planetei a  cazut la facultate si voi nu.  Si deoarece Michael Dell, care momentan este doar pe locul 9, a cazut si el  de la facultate si voi nu. Si domnul respectiv este in  ascensiune. Acuma sunteti foarte bulversati. Si asta este foarte normal.  Dati-mi voie sa va incurajez, n-ati terminat degeaba facultatea si n-ati  facut degeaba rost de o diploma. N-ati pierdut 5 ani degeaba, ati invatat sa  munciti pentru bani putini, sa va faceti cunostinte si sa faceti cunostinta  (mai deaproape) cu cuvantul TERAPIE. Toate acestea sunt foarte utile. O sa aiba lumea nevoie si de salahori ca voi. O sa aveti nevoie de cunostinte,  de programare la terapie la un psiholog. Fiindca voi n-ati cazut la facultate n-o sa fiti niciodata printre primii 10 cei mai bogati  oameni de pe pamant. Si va trebui sa va impacati cu un salar patetic de 200.000 dolari pe  an, unde salariul il veti primi de la un fost coleg de facultate care a cazut la examene si a fost dat afara. Acuma, probabil va ganditi daca  mai e vreo speranta pentru voi? Nici o sansa. Voi sunteti deja pierduti. deja  aveti creierul distrus in proportie foarte mare, irecuperabila. Acu' ma  adresez celor care inca nu au terminat facultatea: LASATI BALTA FACULTATEA,  FACETI-VA BAGAJELE SI PLECATI! Nu reveniti! Indepliniti-va visurile! Fiindca  sigur va spun ca daca vi se distruge creierul veti disparea mai repede de pe  scena afacerilor, decat dispar eu acuma de pe aceasta scena datorita  agentilor de paza ....."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu