duminică, 29 august 2010

Internet - My own world

Am citit un citat care spunea ca: "internetul nu ne face mai prosti, ci ne face prostia mult mai vulnerabila pentru ceilalti.".

Daca ma gandesc bine este adevarat. Nu ma gandesc decat la site-urile de socializare, la messenger...si ma intreb daca stim cu adevarat efectele acetora asupra noastra.

In afara de faptul ca pe aceste site-uri, nu iti poti permite sa iti arati propria identitate, astfel esti nevoit sa minti in legatura cu tine, cu povestea ta de viata. In aceasta lume virtuala putem fi noi, sau putem fi oricine. Putem avea oricate case, vile, bani, nume, faima...TOT, si in realitate sa nu stim nimic, sa nu avem nimic. Ne cunoastem, avem prieteni, cautam relatii insa nu cunoastem deloc persoana cu care vorbim. Nu mai iesim la plimbare, la un suc, intr-un club sa agatam, ne inregistram pe un site si imediat dam search. Am uitat ce inseamna sa avem prieteni reali, care s ane ajute, sa ne fie alaturi. "Imi pare rau...daca as fi acolo"...so what? ce te opreste sa vi? si nu simt ca iti pare rau de problema mea pentru ca nu te vad, nu iti pot vedea reactia, vocea, tonul privirea. Nimic. Din pacate asa cam stau lucrurile.

Ne miram de ce suntem grasi,dar nu ne intrebam de ce oare am ajuns atat de comozi incat si cumparaturile ni le facem online.

Nu mai strangem bani sa mergem sa vizitam o tara, cautam poze si ne sunt de ajuns. Nu mai mergem pana in oras sa cautam nu stiu ce magazin unde se gaseste cea mai buna inghetata din oras. Totul e simplu: Internet-Google-search- 10000000000000results for.... cam asa se desfasoara viata noastra...Nu inteleg de ce avem nevoie de magazine, de case cu camere multe, knd avem calculatorul. Acolo mancam, acolo adormim, acolo ascultam muzica. Acolo ne intalnim prietenii, acolo ne gasim prima dragoste, tot aici se anunta si prima despartire si suferinta. Tot acolo (in fata calculatorului) cautam si moduri de a ne lua viata, de a ne razbuna.
In urma cu ani de zile, nu aveau internet decat parintii nostrii, oamenii de afaceri, firmele, si atat. Acum avem cu totii.

Nu mai stim sa trimitem o poza reala, o scrisoare, un telefon. Nu mai stim sa salutam oamenii, sa ne luam ramas bun...Nu vorbim decat de facebook, hi5, mess si atat. Doamne de cand nu am mai primit o scrisoare. In afara de facturi...cutia postala e goala. De cand nu am mai primit o poza in mana...sa ma uit la ea...(Daca nu era un prieten bun care sa imi developeze niste poze de la o sedinta foto de-a mea, cu siguranta nu mai primeam poze de nicaieri.)

Traim intr-o lume virtuala, nestiind sa mai facem fata realitatii. Desi zilele ni le petrecem intre patru pereti, in lumea noastra, singuri, nu uitati ca totusi exista , acolo, afara, o lume reala , care e dura, are o istorie, e creeata cu mii de ani in urma, satfel ea nu ne asteapta, ci continua, si s-ar putea sa ramanem pe dinafara. E o lume dura care pandeste, care ataca. o lume care nu stie sa ierte. O lume reala in care distanta este o problema.In care timpul este si el o problema. Sa nu ne mai miram ca ne ia criza si multe altele prin surprindere, atata timp cat noi stam si dormitam cu ochii cat cepele in fata monitoarelor creand povesti, inventand noi persoane, istorisiri, uitand de lumea in care traim.

Wake up , people!!! acesta ar fi un apel lansat de mine catre toata lumea. Lasati pentru o zi internetul. Calculatorul. Iesiti la o plimbare, luati magazinele cu asalt. Parcurile. Bucurati-va de aer, cat timp il mai avem. Luati-va copii din fata desenelor animate, si haideti la zoo. Iesiti in club, in parc, faceti-va prieteni. Nu va amagiti cu gandul ca aveti prieteni in toata tara, atata timp cat nu va cunoasteti nici vecinii de bloc.De ce cautati lucruri mici in alte parti, cand sunteti inconjurati de lucruri mari.?  Uitati pentru o zi de facebook, de mess, de mail de orice lucru. "Urgent"...este un cuvant aparut de curand. Inainte nimic nu mai era urgant...sau era urgent pe termen de saptamani intregi, timp in care ajungeau vestile dintr-o parte in cealalta. Nimic nu e urgent. Totul suporta o amanare...

you just have to WAKE UP!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu